Please refer to our Privacy policy for important information on the use of cookies. By continuing to use this website, you agree to this.

Accelerator Science and Technology Centre Refurbishment

    Accelerator Science and Technology Centre Refurbishment

Accelerator Science and Technology Centre Refurbishment, Science & Technology Facilities Council

Following the successful completion of the Technology Hub for the STFC Interserve was awarded the Accelerator Science and Technology Centre refurbishment project at Sci-Tec Daresbury.

Accelerator Science and Technology Centre RefurbishmentThe new facility provides an environment for scientists, researchers and industry to perform cutting-edge research in fields such as accelerator science including the development of a prototype for future particle accelerators that offer the prospects of new cancer treatments.

The aim of the project was to create a tightly controlled internal environment to plus or minus 2 degrees to ensure experiments can operate all year round. This was achieved by installing a new Heating Ventilation and Air-Conditioning Systems recladding to improve the building’s thermal performance. Before the new cladding works could commence all of the existing asbestos sheeting needed to be removed. To further improve the building’s performance we stripped back the existing roof and installed a new standing seam roof over both the Outer and Inner halls. To give you an idea of scale this roof is the equivalent to the pitch at Wembley stadium. To ensure that the laboratory could still function as normal below us, we erected a rolling roof which was the first to be installed within the North West region.

Accelerator Science and Technology Centre RefurbishmentThe refurbishment was undertaken within a live environment without disruption to scientific research and was delivered early, to budget and to an optimum quality, despite the complexities of the working environment.

latest insight

Explore our Latest Insight for further blogs, videos and research.


Accelerator Science and Technology Centre Refurbishment

Following the successful completion of the Technology Hub for the STFC Interserve was awarded the Accelerator Science and Technology Centre refurbishment project at Sc...

Tilbury Docks Barrier Refurbishment

The Thames Estuary 2100 Strategy outlines the need to maintain a tidal defence across the entrance to Tilbury Docks until the year 2050.

Boston Haven Flood Defence Scheme - New Flood Wall Installation

In 2013, Boston experienced the worst floods in its history. Interserve were contracted to install a new 240m long sheet piled wall in front of the existing.

Get in touchWant to know more? send us a note here and we'll be in touch

Interserve is committed to protecting and safeguarding your personal data. Please visit our Privacy Policy to find out how your data is used.

*denotes mandatory field

There was an error submitting the form. Please try again.

Thank you. Your message will be with us shortly.
If you wish to write us another message please go back.
We will be in touch soon.

Share your thoughtsShare your thoughts

Please leave a comment below.

comments powered by Disqus